Koud weer: Koninklijke instructies om de plattelandsbevolking te ondersteunen

marokko
16
6 jan '18
Op Koninklijke instructie is de Mohammed V Stichting voor Solidariteit begonnen met het winter hulpprogramma.

De Mohammed V Stichting voor Solidariteit heeft vandaag "Operatie koud weer 2018" geactiveerd, ten gunste van plattelandsbevolking die blootgesteld is aan de kou en de zware sneeuwval in de provincies van de Hoge- en Midden-Atlas , zei de stichting in een verklaring.

Deze humanitaire operatie, die een jaarlijks programma volgt, wordt door de Stichting geïnitieerd wanneer de klimatologische omstandigheden, met name aanzienlijke sneeuwval, de isolatie van de bevolking in de bergachtige regio's veroorzaken en hun toegang tot voedselbronnen beperken.

Een groot menselijk en logistiek apparaat wordt daarom ingezet in de getroffen provincies, in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de lokale autoriteiten. De teams van de Stichting zijn gemobiliseerd in verschillende interventielocaties om de vele arme gezinnen hulp en bijstand te bieden en hen te bevrijden van de gevolgen van de kou. Populaties profiteren van de distributie van een zogenaamde 'koud weer pakketten' bestaande uit voedingsproducten (meel, rijst, suiker, thee, zout, olie en melk) en dekens.

Voor deze eerste fase van de "Operatie koud weer 2018" zullen de teams van de Stichting werkzaam zijn in de vier provincies Khénifra, Midelt, Azilal en Al Haouz. Het programma van humanitaire hulp is vandaag opgezet en zal de duizenden burgers van deze regio's ten goede komen, meldde de Mohammed V Stichting voor Solidariteit in de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
koud weer
operatie
mohammed vi
solidariteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?