Bourita brengt boodschap van Koning Mohammed VI over aan de Jordaanse Koning

marokko
1
6 jan '18
Bourita nam deel aan de eerste vergadering van de ministeriële delegatie die zich buigt over Trump's erkenning van Al Qudsa sl hoofdstad van Israël.

Volgens de Jordaanse pers bracht de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking de Jordaanse soeverein een mondelinge boodschap over van Koning Mohammed VI. De boodschap had betrekking op de broederlijke bilaterale betrekkingen en de laatste ontwikkelingen in de regio, in dit geval de zaak van Al-Quds nadat de Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten de heilige stad te erkennen als de hoofdstad van Israël.

Nasser Bourita nam vanochtend in Amman ook deel aan de eerste vergadering van de ministeriële delegatie van de Arabische Liga om diplomatieke en media-acties te ondernemen om de negatieve gevolgen van het besluit van de Verenigde Staten het hoofd te bieden.

Deze vergadering bracht, naast de secretaris-generaal van de Arabische Liga, de ministers van Buitenlandse Zaken van Jordanië, Marokko, Palestina, Egypte, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten bij elkaar. 

© Redactie 2018
marokko
jordanië
al quds
bourita
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?