Repatriëring Marokkanen vanuit Libië opgeschort

marokko
27
8 jan '18
Meer dan 250 Marokkaanse migranten verblijven nog steeds in detentiecentra in Libië.

Als gevolg van een onderzoek door Marokkaanse veiligheidsdiensten, in samenwerking met hun Libische tegenhangers, is de repatriëring van zo'n 254 Marokkaanse migranten die langer dan drie weken in detentiecentra in Libië worden vastgehouden uitgesteld. 

Volgens de weekendeditie van Akhbar Al Youm worden ongeveer zestig Marokkaanse onderdanen verdacht van betrokkenheid bij de terroristische organisatie Daesh. In dit verband worden er diepgaande onderzoeken uitgevoerd door de Marokkaanse veiligheidsdiensten in samenwerking met de Libische bevoegde diensten om deze personen te identificeren en te lokaliseren op het grondgebied van Libië. Want deze burgers zijn niet langer gehuisvest in centra voor de opvang van illegale immigranten, maar zouden worden afgezonderd op andere plaatsen die worden gecontroleerd door gewapende milities en allerhande smokkelaars.

Volgens Al Akhbar waren er berichten over Marokkaanse onderdanen die in Sabratha arriveerden vanuit Algerije via het zuiden van Libië. Dit gebied is zeer riskant vanwege de aanwezigheid van milities en gewapende groepen die zich bezighouden met alle vormen van mensenhandel. Dezelfde bronnen twijfelen aan de netwerken die achter de komst van deze Marokkaanse staatsburgers op Libisch grondgebied zitten, met name Sabratha, een nieuw bolwerk van de terroristische organisatie Daesh.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
libië
repatriëring
opgeschort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi