Imilchil: ingesneeuwde vrouw en haar pasgeboren baby gered dankzij medisch team

marokko
4
9 jan '18
Een zwangere vrouw die in het ingesneeuwde Douar Agdal woont, werd gered dankzij de interventie van een gespecialiseerd multidisciplinair medisch team.

Een zwangere vrouw die in Douar Agdal, 40 km van Imilchil woont, bevond zich op 7 januari in "delicate omstandigheden met foetale nood, met gebroken vliezen en getint vruchtwater". Zij en de baby werden gered dankzij de speciale interventie van een gespecialiseerd multidisciplinair medisch team.

De bevalling vond thuis plaats in zeer moeilijke klimatologische omstandigheden, zei de waarnemende provinciale afgevaardigde van het ministerie van Volksgezondheid, Sahli Abdelkader. Het pasgeboren meisje werd ter plaatse en met succes gereanimeerd. Zowel moeder als dochter maken het goed.

Het gemobiliseerde medische noodteam bestond uit een huisarts, een kinderarts en een verloskundige. Ze vertrokken richting Douar Agdal, ongeveer 40 km van Imilchil, in opdracht van de gouverneur van de provincie Midelt, Atmane Souali. De gouverneur mobiliseerde sneeuwruimapparatuur om toegang te krijgen tot Douar Agdal, dat zwaar ingesneeuwd was.

Om de continuïteit van de zorg te waarborgen, besloot de medische staf de moeder en de baby te evacueren naar het mobiele ziekenhuis dat in Imilchil is geïnstalleerd.

© Redactie 2018
marokko
imilchil
douar agdal
vrouw
pasgeborene
gered
sneeuw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?