WK 2018: 'Bond reserveert 2 miljoen euro voor voorbereiding Leeuwen v/d Atlas'

sport
8
9 jan '18
Een bedrag wat nagenoeg volledig afkomstig is van uitgekeerde premies van respectievelijk de FIFA en de Afrikaanse voetbalbond CAF.
Met het WK in het vooruitzicht is het ook uitgeven geblazen voor de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Waar het eerder de portemonnee moest trekken voor de WK-kwalificatiepremies van de betrokken internationals, zal men ook de komende maanden flink in de buidel moeten tasten om alle omstandigheden te creëren die een optimale gang naar het eindtoernooi in Rusland mogelijk maken. Verschillende Marokkaanse mediabronnen, waaronder het doorgaans goed ingevoerd Ahdath Al Maghribia, berichtten onlangs over het prijskaartje wat aan de voorbereiding op dit WK hangt. Gesproken wordt over zo'n 20 miljoen dirham in totaal, omgerekend iets minder dan 2 miljoen euro. 

Totaalbedrag gefinancierd uit premies CAF en FIFA
Van dit bedrag worden zowel de oefeninterlands als het trainingskamp, wat medio mei belegd gaat worden, betaald. In maart wachten twee vriendschappelijke ontmoetingen met respectievelijk Oezbekistan en Servië, nog nooit werkten de Leeuwen v/d Atlas een interland af tegen beide voetballanden. Vlak voordat de selectie het vliegtuig pakt naar Rusland vindt er een uitgebreide voorbereiding plaats in Zwitserland, hetzelfde land waar nog 2 keer geoefend gaat worden. Welke tegenstanders de ploeg van Hervé Renard dan te wachten staan is vooralsnog onbekend, gesproken wordt wel over de wat grotere Europese landen die zich kunnen gaan aandienen. 

Photocredit: FRMF.ma
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
wk 2018
frmf
fifa
caf
premie
voorbereiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
uefa
moeder
team marokko
premier league
europa league
mco oujda
rs berkane
botola pro
geld
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten