Harit: 'Presteren bij Schalke 04 opent de deuren voor mijn WK-deelname'

sport
1
9 jan 18:22
Van z'n overstap van de Ligue 1 naar de Bundesliga is Amine Harit zeker niet slechter geworden.
Een van selectiespelers die in sportieve zin het hardst op de deur van de bondscoach klopt is Amine Harit. De nog maar 20-jarige aanvallende middenvelder van Schalke 04 heeft in nog geen half jaar tijd al zijn plek en draai gevonden bij z'n nieuwe club Schalke 04. De tweevoudig-international die in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (red. 3-0 winst) zijn eerste opwachting maakte voor de Leeuwen v/d Atlas, kan niet wachten om met Marokko het vliegtuig te pakken naar Rusland. Tegenover het Duitse medium WA.de geeft de spelmaker te kennen erg uit te kijken naar een mogelijke WK-deelname. 

De oudste herinnering die Harit zich voor de geest kan halen is de WK-editie van 2006: ''Als kind volgde ik het WK van 2006 op televisie, het toernooi waarin Frankrijk door wist te stoten naar de finale. Dit jaar heb ik de kans om zelf op een WK te staan, maar nog voordat ik daaraan mag en kan denken moet ik m'n hoofd bij Schalke 04 houden. Presteren bij Schalke 04 opent de deuren voor WK-deelname, als ik m'n best doe en blessurevrij blijf dan zal de coach een beroep op mij doen.''

Stormachtige ontwikkeling in cijfers
Bundesliga: 
16 competitiewedstrijden: 2 doelpunten en 6 assists

DFB-Pokal
2 bekerwedstrijden

Liet Bayern Munchen links liggen voor Schalke 04
Tegenover Bild gaf Harit onlangs te kennen afgelopen zomer ook een aanbieding te hebben gekregen van Bayern. Ondanks die grote belangstelling was de keuze snel gemaakt voor de voormalig speler van FC Nantes: "Het klopt dat ik ook bij Bayern aan de slag kon. Wanneer zo'n grote club zich meldt ga je toch wel even nadenken. Maar tegelijkertijd ga je jezelf ook afvragen wat het beste is voor je ontwikkeling. Vandaar dat ik koos voor Schalke, het plan wat zij met mij hebben sloot meer bij me aan.'' Schalke 04 betaalde naar verluidt zo'n 8 miljoen euro voor de middenvelder die in Gelsenkirchen tot de zomer van 2021 vastligt. 

Photocredit: SPOX
marokko
atlasleeuwen
amine harit
schalke 04
wk 2018
bundesliga
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
syrië
jaren
vrouwen
zestig
rs berkane
ayoub el kaabi
moord
vn
algerije
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam