Canada: Islamitische liefdadigheidsorganisatie helpt daklozen die getroffen zijn door het koude weer

buitenland
2
9 jan '18
Liefdadigheid is een belangrijk onderdeel van het Islamitische geloof.

Het vriest in verschillende delen van Canada, met name in Québec, waar een Islamitische liefdadigheidsinstelling vrijwillig o.a. warme kleding, voedsel en EHBO-setjes uitdeelt aan de daklozen in Montreal en Québec, bericht La Presse.

De missie van Islamic Relief Canada is om noodhulp te verlenen aan gemeenschappen die getroffen zijn door rampen. Dit is de eerste keer dat de organisatie een hulpoperatie uitgevoerd in Canada zelf, zei woordvoerster Nora Shamroukh in een interview met dezelfde Canadese krant.

In Montreal werd zondag begonnen met het uitdelen van warme maaltijden, producten voor vrouwelijke hygiëne en EHBO-setjes. Tegen het einde van de volgende week zal de organisatie tot wel 500 winterpakketten weggeven, ze omvatten jassen, laarzen, hoodies (truien met capuchon), ondergoed, sjaals en handschoenen.

In Quebec zal het 'Islamitisch Cultureel Centrum in Quebec' (CCIQ), waar bijna een jaar geleden een terroristische aanslag plaatsvond op de moskee die zetelt in CCIQ, toezicht houden op de operatie. "In ons geloof zijn alle daklozen, zonder uitzondering, mensen waarmee we te maken hebben en hulp behoren te verlenen", zei Mahedine Djamai , woordvoerder van CCIQ.

De datum van distributie in Quebec is nog niet vastgesteld, volgens functionarissen zou het binnen een week moeten beginnen. Er werd afgelopen vrijdag met vier opvangcentra samengewerkt om een ​​lijst met behoeften op te stellen.

"Elke ledemaat van de mens moet elke dag dat de zon opkomt liefdadigheid verrichten. Het brengen van rechtvaardigheid tussen twee mensen is liefdadigheid. Een man helpen met zijn rijdier, hem erop helpen of zijn bagage er op laden is liefdadigheid. Een goed woord is liefdadigheid. Elke stap die je neemt (naar de moskee) om het gebed te verrichten is liefdadigheid. En iets schadelijks van de weg verwijderen is liefdadigheid." 

Deze hadith over liefdadigheid (sadaqah) is overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) en staat vermeld in Sahih Bukharie en Sahih Muslim en ook in de 40 hadith Nawawi (nummer 26).

Photocredit: Yabiladi

© Redactie 2018
islam
liefdadigheid
canada
daklozen
winter
hulp
islamic relief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?