Marokkanen in Syrië willen terug naar Marokko

buitenland
34
10 jan '18
Twee Marokkanen in Syrië hebben een vereniging opgericht om te onderhandelingen over terugkeer naar het Koninkrijk.

Twee Marokkanen in Syrië, Adib Anouar en Yassine Ghazoui, hebben onlangs de vereniging "Marokkanen van Syrië" opgericht met het doel de terugkeer van Marokkanen in Syrië naar Marokko voor te bereiden. In een verklaring die op 3 januari werd vrijgegeven, bevestigen de twee strijders hun "bereidheid om de dialoog met de Marokkaanse autoriteiten te openen om terugkeer naar Marokko te vergemakkelijken". 

Ze hebben hun wens geuit om te onderhandelen en gesprekken te voeren met de autoriteiten voordat ze hun eerste stap zetten. Zij willen hiermee aanhouding voorkomen, in overeenstemming met de Marokkaanse antiterrorisme-wetgeving die in 2003 werd ingesteld en in 2015 werd aangepast.

"We zijn niet van plan om de belangen van ons land te ondermijnen voor ideologische doeleinden, we zijn met het Marokkaanse volk en we delen onze zorgen en aspiraties", specificeren de twee in een manifest, waarbij zij hun aanwezigheid in Syrië rechtvaardigen met "de wil om het Syrische volk te verdedigen tegen de moorden van het regime".

De twee roepen Marokko op om "het dossier betreffende Marokkanen in Syrië te openen" en "een afgevaardigde uit Marokko te sturen om ter plekke de administratieve situatie van migranten en hun gezinnen te bestuderen". Ze noemen zichzelf zeer bewust migranten en positioneren zich als slachtoffers.

© Redactie 2018
syrië
marokkanen
terugkeer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?