Ontuchtzaak schooldirecteur mogelijk groter

algemeen
0
10 jan '18
Het meisje met wie de ex-directeur van Islamitische basisschool An Nour afgelopen zomer ontucht zou hebben gepleegd, is mogelijk slachtoffer van nog meer mannen.

Het dertienjarige meisje met wie de ex-directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn, Khalid T., afgelopen zomer ontucht zou hebben gepleegd, is mogelijk slachtoffer van nog meer mannen. Dat bleek dinsdag tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Den Haag.

Het meisje zou in de zomer korte tijd op een sekssite hebben gestaan en in die periode met vijftien mannen hebben afgesproken, verklaarde zij eerder. Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek daarnaar, maar laat weten vooralsnog geen sporen of bewijzen te hebben gevonden die haar verklaring ondersteunen.

T. zit sinds afgelopen september vast en hij blijft vastzitten, bepaalde de rechtbank. Hij erkent dat hij afgelopen zomer met het meisje heeft afgesproken en haar naar een hotel heeft meegenomen, maar hij had geen idee dat zij zo jong was. Ook ontkent hij ontucht met haar te hebben gepleegd, meldt zijn advocaat Shirley Splinter. Er loopt momenteel nog een forensisch onderzoek of er gemeenschap zou zijn geweest, de uitslag daarvan wordt binnen enkele weken verwacht.

Basisschool An Noer

De 32-jarige T. was directeur van de Islamitische basisschool An Noer en destijds ook raadslid voor de PvdA in zijn woonplaats Gouda.

De voormalig schooldirecteur zou het meisje via een seksadvertentie hebben leren kennen. Volgens de advocate kon hij "door haar uiterlijk niet inschatten dat zij pas 13 jaar oud was'' en was hij op zoek naar een serieuze relatie, niet naar seks.

Niet aanwezig

T. was dinsdag niet bij de zogeheten pro-formazitting. Zijn advocaat meldt dat de verdenking hem heel zwaar valt. Dit en de media-aandacht over deze zaak hebben hem doen besluiten niet in de rechtbank te verschijnen. Splinter kon niet aangeven of T. wel bij de inhoudelijke behandeling aanwezig wil zijn.

De verdachte heeft tot nu toe niet willen meewerken aan psychologische onderzoeken maar is momenteel volgens zijn advocate wel met een eigen psycholoog in gesprek.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De planning is over ongeveer twee maanden.

© Redactie 2018
ontuchtzaak
schooldirecteur
an nour
groter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi