'Trump scoort zijn 2000e leugen'

buitenland
4
10 jan 18:02
Met nog tien dagen te gaan tot zijn eerste jaar als president, heeft Donald Trump zijn 2000e misleidende opmerking of valse verklaring gegeven.
Daar heeft hij precies 355 dagen over gedaan. The Washington Post heeft de misleidende uitspraken van de Amerikaanse leider (bijna) een jaar lang in een database bijgehouden. Woensdag was het zover en werd onder de kop 'Fact Checker' de 2000e bijna feestelijk gepresenteerd. De krant heeft berekend dat Trump elke dag van zijn presidentschap gemiddeld 5,6 valse beweringen heeft gedaan.

De president kwam wat traag op gang, aldus de krant. De eerste honderd dagen van zijn regering kwam hij niet verder dan 4,9 niet-deugende beweringen per dag en leek het erop dat hij de 2000 in zijn eerste jaar niet zou halen. Maar, schrijft The Washington Post, daarna zette Trump de vaart er flink in. Alles wat niet deugde, zwaar overdreven werd, ronduit gelogen was en als dubieus gold werd door het blad secuur opgeslagen.

De favorieten van de krant zijn onder meer: alles over het bouwen van de muur op de grens met Mexico en de visumloterij voor mensen die de VS binnen willen. Trump is overigens al sinds zijn aantreden op zijn zachtst gezegd misprijzend over The Washington Post.
© ANP 2018
trump
leugens
2000
washington post
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
afrika cup 2019
comoren
trein
istanbul
saoedi-arabië
khashoggi
hulp
sahara
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam