Marokko en Malawi versterken bilaterale samenwerking in agrarische sector

economie
6
11 jan 15:02
De samenwerking zal bestaan uit hulp aan boeren, met name door de toepassing van irrigatiesystemen op landbouwgronden in Malawi.
Hamou Ouhelli, staatssecretaris voor Plattelandsontwikkeling, Water en Bossen, hield eerder deze week een bijeenkomst met de minister van Buitenlandse Zaken en Samenwerking van Malawi, Emmanuel Fabiano, over middelen om de bilaterale samenwerking op het gebied van landbouw te versterken.

Ouhelli vertelde aan het Marokkaanse persbureau MAP dat deze bijeenkomst, die deel uitmaakt van de Zuid-Zuid samenwerking in overeenstemming met de Afrikaanse visie van Koning Mohammed VI, een gelegenheid was om manieren te onderzoeken om bilaterale samenwerking op het gebied van landbouw te bevorderen. Hij voegde daar aan toe dat aan het einde van de gesprekken, de twee landen twee samenwerkingsovereenkomsten zullen ondertekenen.

Deze samenwerking zal bestaan uit hulp aan boeren, met name door de toepassing van irrigatiesystemen op landbouwgronden in Malawi, zei hij.

Het gaat ook over het opleiden van de boeren in Malawi om de organisatorische capaciteit van professionals in gestructureerde rechtsvormen, zoals coöperaties en verenigingen, te versterken. Ouheli wees erop dat de structurering van het beroep onontbeerlijk is voor de ontwikkeling van de sector in dit land.
© Redactie 2018
marokko
malawi
samenwerking
versterking
landbouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
comoren
afrika cup 2019
khashoggi
turkije
bouknadel
migranten
doden
trein
istanbul
kwalificatie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
hervé renard
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
ajax
eredivisie
rabat
hakim ziyech
daesh