Canada: moslimorganisaties pleiten voor een nationale dag tegen islamofobie

buitenland
2
11 jan '18
Zij hebben Trudeau gevraagd de dag van de terroristische aanslag op de moskee in Quebec tot "nationale dag tegen islamofobie" te verklaren.
De Nationale Raad van Canadese moslims, een van de grootste moslimorganisaties in Canada, heeft premier Justin Trudeau gevraagd om 29 januari, de dag van de terroristische aanslag op de Grote Moskee van Quebec, tot "nationale dag tegen islamofobie" te verklaren , meldt La Presse.

In een brief aan de premier zei Ihsaan Gardee, directeur van de Nationale Raad van Canadese moslims, dat een toewijzing van deze nationale dag "de Canadezen in staat zou stellen de slachtoffers van de aanslagen te herinneren, en het publiek een beter begrip krijgt van de risico's die haat, sektarisme en islamofobie met zich meebrengt".

Op 29 januari 2017 werden zes moslims gedood en vielen er 19 gewonden tijdens de aanslag op de Grote Moskee van Quebec, gehost door het Islamitisch Cultureel Centrum in Quebec (CCIQ). Het proces tegen de aanvaller, Alexandre Bissonnette, staat gepland voor maart 2018.

Een jaar na deze gebeurtenissen is "de Canadese moslimgemeenschap nog steeds van streek door deze gruwelijke aanslag", schrijft Ihsaan Gardee. Volgens hem ondersteunen meer dan 70 Canadese moslimorganisaties en meer dan 20 partners, waaronder Amnesty International Canada Francophone, het idee.
© Redactie 2018
canada
islamofobie
moslimorganisaties
aanslag
quebec
nationale
dag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten