Canada: moslimorganisaties pleiten voor een nationale dag tegen islamofobie

buitenland
2
11 jan 19:01
Zij hebben Trudeau gevraagd de dag van de terroristische aanslag op de moskee in Quebec tot "nationale dag tegen islamofobie" te verklaren.
De Nationale Raad van Canadese moslims, een van de grootste moslimorganisaties in Canada, heeft premier Justin Trudeau gevraagd om 29 januari, de dag van de terroristische aanslag op de Grote Moskee van Quebec, tot "nationale dag tegen islamofobie" te verklaren , meldt La Presse.

In een brief aan de premier zei Ihsaan Gardee, directeur van de Nationale Raad van Canadese moslims, dat een toewijzing van deze nationale dag "de Canadezen in staat zou stellen de slachtoffers van de aanslagen te herinneren, en het publiek een beter begrip krijgt van de risico's die haat, sektarisme en islamofobie met zich meebrengt".

Op 29 januari 2017 werden zes moslims gedood en vielen er 19 gewonden tijdens de aanslag op de Grote Moskee van Quebec, gehost door het Islamitisch Cultureel Centrum in Quebec (CCIQ). Het proces tegen de aanvaller, Alexandre Bissonnette, staat gepland voor maart 2018.

Een jaar na deze gebeurtenissen is "de Canadese moslimgemeenschap nog steeds van streek door deze gruwelijke aanslag", schrijft Ihsaan Gardee. Volgens hem ondersteunen meer dan 70 Canadese moslimorganisaties en meer dan 20 partners, waaronder Amnesty International Canada Francophone, het idee.
© Redactie 2018
canada
islamofobie
moslimorganisaties
aanslag
quebec
nationale
dag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
afrika cup 2019
comoren
treinongeval
doden
khashoggi
turkije
trein
eu
migranten
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
spanje
eredivisie
rabat
hakim ziyech
amsterdam