Turkse ambtenaren krijgen baan terug

algemeen
0
12 jan 14:51
Ankara heeft ruim 1800 ambtenaren eerherstel gegeven.
Het gaat om mensen die hun baan verloren na de mislukte staatsgreep van 2016. De autoriteiten hebben inmiddels vastgesteld dat de betreffende medewerkers geen banden hebben met de beweging van de geestelijke Fethullah Gülen, berichtte staatspersbureau Anadolu.

De Turkse regering meldde dat 1823 mensen hun overheidsbanen terugkrijgen, zonder uit te leggen waarom. Anadolu berichtte dat is vastgesteld dat zij geen lid waren van het netwerk van Gülen en daar ook geen banden mee hadden. Turkije houdt de organisatie van de geestelijke verantwoordelijk voor de couppoging. Hij ontkent dat.

De autoriteiten arresteerden vanwege de couppoging meer dan 50.000 mensen. Nog eens 150.000 personen verloren hun baan of zijn geschorst. Het gaat onder meer om mensen die de verboden chatapp ByLock gebruikten. Aanhangers van Gülen bedienden zich volgens de autoriteiten van dat programma.

Aanklagers beloofden vorig jaar de zaken van ruim 11.000 ByLock-verdachten opnieuw onder de loep te nemen. Gebleken was dat sommige mensen de app per ongeluk gebruikten.
© ANP 2018
turkije
staatspersbureau
ambtenaar
fettullah gülenbeweging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vrouwen
genoa cfc
bondscoach
algerije
onderzoek
jamal sellami
chan 2018
regering
spoorwegongeval
rohingya
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
al hoceima