Spanje versneld ruimtevaartprogramma na lancering spion satelliet Marokko

marokko
6
12 jan '18
Spanje versneld zijn ruimtevaartprogramma om niet achter te lopen op Marokko.

Na de lancering door Marokko van een spionsatelliet, versnelt Spanje haar ruimtevaartprogramma met de lancering van haar eigen aardobservatiesatelliet eind 2019 of begin 2020.

In de ban van de lancering door Marokko van haar spion satelliet in november, bereidt Spanje zich voor om zijn speciale programma voor het verzenden van zijn eigen observatiesatelliet te versnellen naar eind 2019 of begin 2020.

Dit geeft Spacenews media te kennen, de laatste verklaart dat Marokko en Spanje sinds de Leila-eilandcrisis in 2002 druk bezig zijn geweest om hun observatiecapaciteit voor satellieten te versterken. Dit is met name het geval voor Spanje dat op het moment van de crisis de meldingen van Marokkaanse aanwezigheid op het eiland niet kon verifiëren aan de hand van satellietbeelden.

Sinds de lancering van de satelliet Mohammed VI-A heeft Marokko een zekere voorsprong genomen op haar buurland op dit gebied, iets dat de laatste ertoe dwingt zijn ruimteprogramma te versnellen om het in te halen.

Momenteel ontwikkelt Airbus de SeoSat / Ingenio-satelliet namens de Spaanse overheid. Onder verwijzing naar een van de leiders van het programma betoogt Spacenews dat de lancering van de satelliet vanaf eind 2019 kan worden overwogen. Tegen die tijd zal Marokko haar tweede satelliet, Mohammed VI-B, al in een baan hebben gebracht, een soort replica, die hiermee haar observatiemogelijkheden zal versterken.

© Redactie 2018
marokko
spanje
ruimtevaart
spion satelliet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?