Extra politieapparaat operationeel in vijf stadsdelen van Casablanca

buitenland
1
13 jan 9:01
De administratieve politie moet met name bijdragen aan de veiligheid en orde in openbare ruimtes.
De administratieve politie zal de komende dagen operationeel zijn in Casablanca. Deze brigades worden ingezet in vijf stadsdelen en moeten zorgen voor veiligheid, en respect voor de openbare ruimte.

Na enkele jaren van uitstel, bereidt de administratieve politie zich eindelijk voor om in de straten van de economische metropool te investeren. Het doel is om de veiligheid, en de naleving van de algemene regels van stadsplanning en openbare ruimte te waarborgen, meldt Al Massae.

Zo benadrukt de krant dat de brigades van de gemeentelijke administratieve politie zullen worden ingezet voor een proefproject in 5 districten van Casablanca, namelijk Anfa, Sidi Belyout, Mâarif, Moulay Rachid en Sidi Othmane. Dit project, waarvan de begroting wordt geschat op 3,7 miljoen dirham, zal worden uitgevoerd door 70 beëdigde agenten en 7 toezichthouders. Al Massae voegt eraan toe dat dit project in 5 jaar zal worden uitgebreid naar alle deelgemeentes, met een team van 311 agenten en een geschat budget van 14,3 miljoen dirham.

In een verklaring aan de krant zei Mohamed Abourrahim, loco-burgemeester van Casablanca, dat een nieuwe wet groot belang zal hechten aan de administratieve politie. Dit voor zover deze bedoeld is om de president van de gemeente bij te staan ​​in zijn strijd met betrekking tot hygiëne, sanitaire voorzieningen en bezetting van de openbare ruimte.
© Redactie 2018
marokko
casablanca
administratieve politie
operationeel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
caf
noussair mazraoui
overleden
marine
nabilb
champions league
broer
kroongetuige
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam