Visserijovereenkomst: EU reageert op advies van Hof van Justitie

buitenland
46
13 jan '18
EU reageert op de uitspraak van de advocaat inzake de visserijovereenkomst en geeft te kennen dat Marokko belangrijke partner is.
De Europese Unie heeft woensdagavond officieel gereageerd op de "mening" van de advocaat-generaal van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU), waarin hij meent dat "de visserijovereenkomst tussen de EU en Marokko ongeldig is".

In haar eerste reactie op de controversiële "mening" van de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie (HvJ), Melchior Wathelet, over de visserijovereenkomst, heeft de EU aangegeven dat "Marokko een belangrijke partner is, met wie we een rijke en gediversifieerde samenwerking hebben genoten voor meerdere jaren. "

"Het is onze wens niet alleen om de bevoorrechte relatie die we delen te behouden, maar ook om die te versterken."

Daarnaast benadrukte de EU om te wachten op de definitieve beslissing van het Hof van Justitie en dan pas te beslissen. "In afwachting van de definitieve uitspraak van het Hof van Justitie, onthouden wij ons van commentaar op de zaak of de uitkomst ervan," gaf de verklaring verder te kennen.

Melchior Wathelet heeft deze week een advies gepubliceerd waarin hij meent dat de visserijovereenkomst tussen de EU en Marokko ongeldig is omdat deze van toepassing is op de Westelijke Sahara en aangrenzende wateren. Dit advies werd uitgebracht twee dagen na de aankondiging door de Europese Commissie van het begin van de onderhandelingen met Marokko om de visserijovereenkomst te hernieuwen die in juli 2018 afloopt, meldt Lefr360.


© Redactie 2018
marokko
eu
visserijovereenkomst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten