Matchday: Marokko opent CHAN 2018 vanavond tegen Mauritanië (video)

marokko
25
13 jan '18
Vanavond zal de ploeg van bondscoach Jamal Sellami de eerste groepsgenoot treffen in het Stade Mohammed V te Casablanca.

Als gastland treedt het al eerder gekwalificeerde lokale elftal van Marokko vanavond aan tegen Mauritanië, deze wedstrijd geldt als aftrap van de CHAN 2018. Het toernooi wat alleen de deelname van spelers uit de lokale Afrikaanse competities kent loopt tot 4 februari, menig voetbalkenner voorspelt dan ook een finaleplaats voor de sterke selectie van oefenmeester Sellami. De wedstrijd van vanavond wordt, net zoals ieder ander affiche in deze groep, afgewerkt in het Stade Mohammed V te Casablanca. 

Bondscoach Sellami: ''Het publiek in Casablanca is veeleisend''
Zometeen dus de aftrap, deze wedstrijd wordt om 20:30 (Nederlandse tijd) gespeeld, de zender die dit affiche beschikbaar zal stellen is beIN Sports 1HD (Arabisch). Het eerste optreden van de Leeuwen v/d Atlas zal overigens geleid worden door de Zambiaanse arbiter Janny Sikazwe die geassisteerd wordt door Marwa Aden Range (Kenia) en Arsenio Maringula (Mozambique). Deze hoofdarbiter is overigens geen onbekende voor het Marokkaanse elftal, eerder leidde hij een groepswedstrijd gedurende de Afrika Cup van 2013 in Zuid-Afrika (red. Marokko - Kaapverdië 1-1 FT) en de WK-kwalificatie uitwedstrijd tegen Equatoriaal Guinée (red. 1-0). 

Bekijk hieronder de video van de Marokkaanse voetbalbond FRMF voor een korte impressie v/d voorbereiding:

YouTube link

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
chan 2018
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
jamal sellami
casablanca
caf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?