Marokko arresteert Fransman gezocht door Interpol voor drugshandel en poging tot moord

buitenland
0
13 jan '18
Door de goede samenwerking van de Marokkaanse autoriteiten heeft de arrestatie van de voortvluchtige man kunnen plaatsvinden.
De Marokkaanse autoriteiten hebben de arrestatie aangekondigd van een 35-jarige Fransman van Algerijnse afkomst die door de Internationale Politieorganisatie Interpol werd gezocht voor zijn betrokkenheid bij poging tot moord en aanklachten wegens drugshandel.

De verdachte werd op 10 januari gearresteerd door de goede samenwerking tussen de Marokkaanse gerechtelijke politie (BNPJ), de inlichtingendienst (DGST), het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) en de internationale politie.

De aanhouding was het resultaat van een arrestatiebevel dat door de Franse justitiële autoriteiten was uitgevaardigd tegen de verdachte voor betrokkenheid bij  poging tot moord en drugshandel in 2016, geeft het medium Moroccoworldnews te kennen.

Na onderzoeken uitgevoerd door BNPJ-leden, werd de verdachte gearresteerd, hij was in het bezit van een vervalst Frans paspoort en vervalste identificatie-informatie. De Marokkaanse autoriteiten hebben niet bekendgemaakt waar de verdachte werd gearresteerd. 

De beklaagde werd in hechtenis genomen tijdens de onderzoeken die liepen om de politie te helpen meer te weten te komen over de verdachte en de vervalste documenten. De aanhouding kwam na de strategieën van de veiligheidstroepen van Marokko om de internationale samenwerkingsmechanismen voor veiligheid te versterken, gericht op het bestrijden van alle vormen van grensoverschrijdende georganiseerde misdaad.
© Redactie 2018
marokko
interpol
drugs
arrestatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
malaga
mogherini
turkije
gianni infantino
dgsn
al ittihad
galatasaray
younès belhanda
süper lig
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten