Marokkaans paspoort 74e sterkste paspoort beoordeelt op visumvrij reizen

marokko
11
14 jan '18
De beoordeling werd gebaseerd op de mogelijkheid van Marokkaanse paspoorthouders om naar 64 landen visumvrij te reizen.

Het paspoort van Marokko is het 74e sterkste paspoort uit 103 landen gerangschikt in termen van visumvrij reizen. De jaarlijkse onderzoek van het Henley Passport Index plaatste Duitsland voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan de top. Duitse paspoorthouders profiteren van visumvrije toegang tot 177 landen, Irak, Pakistan en verschillende andere landen eindigden onderaan de lijst. De index laat zien dat Marokko op dezelfde rangplaats staat als Benin en Zimbabwe, maar dan onder tal van andere landen, waaronder Tunesië, Zuid-Afrika en de Seychellen. "Afrika als geheel heeft de meest dramatische daling van de reisvrijheid op de Henley Paspoort Index van 2018 geleden, met Afrikaanse landen die 19 van de 27 grootste dalers van het afgelopen decennium droegen," zei Nigel Barnes, de Managing Partner van Henley & Partners.

De positie van Marokko op 74 kwam voort uit de mogelijkheid om visumvrij te reizen naar 61 landen, waaronder naar Algerije, Belize, Brazilië, Ecuador, Grenada, Haïti, Hong Kong, Indonesië, Zuid-Korea, Tunesië en Turkije.

Marokkaanse paspoorthouders hebben een visum nodig nodig voor het betreden van alle Europese landen, de Golfstaten, Egypte, de Centraal-Afrikaanse Republiek en anderen, geeft het medium Moroccoworldnews te kennen.

In de MENA-regio stond Israël bovenaan de lijst met het krachtigste paspoort, gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Qatar, Bahrein, Oman, Saoedi-Arabië, Tunesië en Marokko.

Singapore, dat visumvrije toegang heeft tot 176 landen, werd tweede, Zweden en Frankrijk werden derde, Spanje en Nederland waren gelijk voor de vierde plaats, de Verenigde Staten stonden op de vijfde plaats.

De grimmige verschillen tussen 's werelds krachtigste en minst krachtige paspoort werden onthuld door Henley and Partners,' s werelds toonaangevende planningbureau voor bewoners en staatsburgers. De Index rangschikt landen op basis van het aantal landen waar hun burgers kunnen reizen zonder een visum vooraf of bij aankomst te eisen.

© Redactie 2018
marokko
paspoort
ranglijst
visumvrij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?