Washington rangschikt Marokko in lijst met veilige landen

marokko
4
14 jan '18
Marokko krijgt een positief reisadvies van de Amerikaanse overheid.

De Verenigde Staten onthulden woensdag een nieuw systeem om Amerikaanse burgers te informeren over mogelijke risico's wanneer ze naar het buitenland reizen, met een schaal van vier niveaus en een interactieve wereldkaart.
De Amerikaanse overheid heeft alle landen onderverdeeld in vier categorieën: "Gebruik de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen" is de veiligste categorie, "wees extra voorzichtig", "heroverweeg uw reis" en als laatste "reis niet".

Marokko behoort tot de eerste categorie, die de zogenaamde veilige landen samenbrengt waar de burgers van de Verenigde Staten zich moeten houden aan de normale veiligheidsmaatregelen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt categorie 1 omschreven als "het laagste niveau van veiligheids- en beveiligingsadvies". Hij herinnert zijn burgers er echter aan dat "alle internationale reizen risico's met zich meebrengen" en dat de "voorwaarden in andere landen kunnen verschillen van die in de Verenigde Staten en op elk moment kunnen veranderen".

De Amerikaanse toeristen worden geadviseerd om reizen naar vijf Mexicaanse staten te vermijden, volgens de BBC zijn dit: Colima, Guerrero, Michoacan, Sinaloa en Tamaulipas, deze staten zijn gerangschikt in de vierde en laatste categorie, naast Afghanistan, Irak en Syrië.

In december vorig jaar was het Marokkaanse consulaat tijdelijk gesloten na de aankondiging door president Donald Trump van de overdracht van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. Er werden in Marokko verschillende demonstraties gehouden om dit besluit aan de kaak te stellen. Om veiligheidsredenen hadden het Amerikaanse consulaat en het cultureel centrum Dar America in Casablanca hun tijdelijke sluiting aangekondigd, geeft Yabiladi te kennen.

De Amerikaanse vertegenwoordiging in Casablanca zei dat "vanwege mogelijke demonstraties, vrijdag 8 december 2017 in de middag, het Amerikaanse consulaat-generaal en Dar-Amerika voor het publiek gesloten zullen zijn."

© Redactie 2018
marokko
amerika
reisadvies
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?