60 procent werknemers in Marokko ontmoedigd vanwege salarissen

marokko
2
14 jan '18
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2.867 leidinggevenden en werknemers om de werk tevredenheid te meten.

Zestig procent van de werknemers in Marokko ontbreekt aan motivatie bij het uitvoeren van hun baan vanwege hun salaris, terwijl slechts 18 procent van de werknemers tevreden zijn, volgens de laatste enquête van het e-GRH-Rekrute platform. De enquête werd gehouden om de tevredenheid van werknemers en leidinggevenden op het werk te meten.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2.867 leidinggevenden en werknemers, waarvan 62 procent mannen en 38 procent vrouwen. 33 procent van de ondervraagden heeft minder dan 2 jaar werkervaring en 27 procent is senior met meer dan 10 jaar werk.

Volgens de enquête is 55 procent van de werknemers van mening dat hun bedrijf hen niet de middelen geeft om hun doelstellingen te bereiken. 38 procent van de werknemers voelt zich onverschillig tegenover hun bedrijf, terwijl 12 procent zich ertegen verzet.

Ondertussen heeft 36 procent van de leidinggevenden een sterk gevoel van verbondenheid en is 14 procent trots om bij hun huidige organisatie te horen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 18 procent van de leidinggevenden hun werk prettig vindt, en 10 procent vind dat hun beroepsleven stimulerend werkt, vergeleken met 25 procent die het ontmoedigend vinden en 19 procent ervaren het als vermoeiend.

Voor de komende maanden voelt 44 procent van de leidinggevenden zich nogal optimistisch en 35 procent is pessimistisch, 13 procent is erg pessimistisch en slechts 8 procent is zeer optimistisch, meldt Moroccoworldnews.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt verder dat 33 procent van de werknemers in Marokko gestrest is, 19 procent onverschillig, 8 procent ongelukkig en 6 procent boos is. Slechts 18 procent van de werknemers zegt gelukkig te zijn met hun huidige baan en 16 procent zegt tevreden te zijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat 49 procent van de leidinggevenden stress of morele vermoeidheid ervaart. Zestien procent van de leidinggevenden zegt dat hun werk hen geluk en plezier geeft, vergeleken met 27 procent van de managers. Drieënvijftig procent van de leidinggevenden zegt dat ze nog steeds geen balans hebben gevonden tussen hun privé en beroepsleven wijst het onderzoek verder uit.

© Redactie 2018
marokko
onderzoek
werktevredenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?