Marokko introduceert flexibel wisselkoerssysteem voor Dirham

buitenland
16
15 jan 12:24
Marokko's ministerie van Economie en Financiën lanceerde afgelopen week een flexibel wisselkoers systeem voor de Dirham.
De beslissing van het ministerie betreft een nieuw wisselkoers systeem waarbij de koersverhouding van de dirham wordt bepaald binnen een percentage tussen de ± 2,5 procent tegen ± 0,3 procent op dit moment.
Dit is vergeleken met een spilkoers die door Bank Al Maghrib is vastgesteld op basis van een valuta die bestaat uit de Euro en de Dollar met respectievelijk 60% en 40%.

De bank Al Maghrib van Marokko "zal blijven interveniëren op de valutamarkt om zijn liquiditeit te waarborgen", voegde de verklaring toe. Het besluit wordt genomen onder omstandigheden die worden gekenmerkt door de soliditeit van de financiële sector en de consolidatie van macro-economische grondslagen, waaronder een passend niveau van deviezenreserves en een gecontroleerde inflatie.

Het ministerie voegde eraan toe dat de hervorming ook zal worden ondersteund door structurele en sectorale hervormingen. Het besluit van het ministerie is gericht op het versterken van de weerbaarheid van de nationale economie tegen grote verandering om het concurrentievermogen te ondersteunen en het groeiniveau te verbeteren, geeft Maghreb Arab Press (MAP) te kennen.


De hervorming van het wisselkoersregime zal ook de structurele veranderingen in de Marokkaanse economie ondersteunen, met name in termen van diversificatie, openheid en integratie in de wereldeconomie, concludeerde de verklaring.

marokko
economie
wisselkoers
dirham
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
vrouwen
genoa cfc
bondscoach
algerije
onderzoek
jamal sellami
chan 2018
regering
spoorwegongeval
rohingya
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
al hoceima