Duurste geschenk ontvangen door Obama afkomstig van Mohammed VI

marokko
18
15 jan '18
Het geschenk wat Obama tijdens zijn presidentiële periode ontving heeft een geschatte waarde van 101.200 dollar

Tijdens zijn presidentiële periode ontving Barack Obama verschillende geschenken van buitenlandse regeringen en publieke figuren. Fox News heeft bekend gemaakt dat het duurste kado dat Obama kreeg gedurende zijn presidentschap afkomstig is van niemand minder dan koning Mohammed VI, het geschenk is in 2016 gegeven.

Verschillende Federale documenten, die woensdag door het Office of Protocol zijn vrijgegeven aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben dit gerapporteerd. Afgelopen vrijdag meldde de Amerikaanse nieuwszender Fox News dat de Marokkaanse Koning Obama een vergulde pin had geschonken verfraaid met diamanten en robijnen, een gouden zakje met een smaragd en diamanten sluiting, oorbellen gemaakt van goud, diamant en ander goud met smaragden. Het geheel zou een waarde hebben van maar liefst 101.200 dollar.

Fox news geeft tevens te kennen dat Obama dit geschenk niet lang in zijn bezit heeft gehouden, aangezien Amerikaanse staatshoofden hun gekregen geschenken veelal doneren aan het nationale archief.

© Redactie 2018
marokko
obama
mohammed vi
geschenken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?