94 procent van Marokkanen bereid te streven voor vaderland

marokko
871
15 jan '18
94 procent van de Marokkanen hebben de vraag met ja beantwoord op de bereidwilligheid om hun land te verdedigen.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Gallup International, een wereldwijde marktonderzoeker, is 94 procent van de Marokkanen bereid om voor hun land te vechten. Het onderzoeksbureau stelde de volgende vraag; Wil je vechten voor je land in het geval dat het ten oorlog trekt? Het onderzoek heeft plaatsgevonden in 64 landen en de Marokkaanse ondervragers hebben de vraag massaal met JA beantwoord.
94 procent van de ondervraagde mensen hebben de vraag met ja beantwoord op de oproep om hun land te verdedigen. Over het geheel genomen is de bereidheid om te vechten het hoogst in de MENA-regio met 83 procent vergeleken met slechts 25 procent in West-Europa. Met 11 procent zijn de Japanners het minst bereid om voor hun land te vechten, gevolgd door Duitsland met 18 procent, het VK met 27 procent en Frankrijk met 29 procent. 
De enquête gaf ook de bereidheid van mensen om voor hun land te vechten op basis van hun religie. Moslims leiden de peiling met 78 procent, gevolgd door hindoes met 77 procent, boeddhisten met 66 procent en atheïsten / agnosten met 57 procent, geeft het nieuwsmedium Moroccoworldnews te kennen. 

© Redactie 2018
marokko
sterven
vaderland
oorlog
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?