Openbare ziekenhuizen in Marokko houden staking van 24 uur

algemeen
4
17 jan 8:27
Het doel van de staking is onder andere om de werkomstandigheden die als steeds slechter worden beschouwd aan het licht te brengen
Een staking van 24 uur zal deze week worden gehouden in openbare ziekenhuizen. Er zal desondanks een minimumdienst worden verleend zoals gecertificeerd door El Mountadar Alaoui, voorzitter van de Onafhankelijke Vereniging van artsen in de openbare dienst.

Er is ook een sit-in gepland voor het hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid in Rabat, geeft Lefr360 te kennen. El Mountadar Alaoui, voorzitter van de Independent Union of Public Service Physicians (SIMSP), wijst erop dat dit de vijfde staking is.

Het doel is om in het algemeen te protesteren tegen de werkomstandigheden die als steeds slechter worden beschouwd. "We waren met 12.000 openbare artsen, we zijn nu met slechts 8500 en dit komt door de collectieve ontslagen die de afgelopen jaren zijn toegenomen", zegt de president van de SIMSP.

Overvolle ziekenhuizen, vertragingen bij het maken van afspraken, moeilijke omstandigheden voor artsen, en scanners en andere verouderde apparaten in openbare ziekenhuizen zijn enkele van de redenen die worden gegeven voor deze aangekondigde 24-uursstaking.

In de lijst van eisen van de artsen van de openbare dienst, vindt men ook de gelijkwaardigheid van het doctoraat in de geneeskunde met het nationale doctoraat en het betalen volgens de salarisschaal 509 die overeen zou komen met maandelijks 15.000 dirham.

De laureaten van medische scholen in Marokko krijgen 8600 dirham betaald volgens de index 336, dit is hetzelfde voor een student die een masterdiploma behaalt, de vakbond eist twee cijfers boven de schaal toe te voegen. Na de staking van deze week plannen publieke artsen een nationale mars op 10 februari.
marokko
ziekenhuis
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
syrië
fifa
moord
oost-ghouta
caf
myanmar
amazigh
migranten
ayoub el kaabi
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam