Twee vrouwen die vracht vervoerden overlijden door gedrang Bab-Sebta

buitenland
246
17 jan '18
Het drukte probleem speelt al lange tijd een rol in Bab-Sebta
Twee "muilezel vrouwen" werden gedood tijdens grote drukte op maandagmorgen 15 januari in Bab Sebta. Een derde "muilezel vrouw" raakte ernstig gewond bij dit gedrang en werd in kritieke toestand overgebracht naar de reanimatie eenheid van het M'diq-ziekenhuis. 

Het drama van de "muilezel vrouwen" gebeurde in de ochtend. Hierbij stierf Souad Zniber, 27 jaar en Ilham ben Cherif van 43 jaar in een klap op de Bab Sebta-oversteek, volgens bronnen van Lefr360. Een derde persoon van 32 jaar raakte zwaar gewond. Volgens de laatste informatie werd ze overgebracht naar de intensive care van het M'diq-ziekenhuis.

De gebeurtenissen vonden plaats toen de twee vrouwen die in de vroege ochtend stierven "op een lukrake manier hun weg in de rij probeerden te vinden terwijl andere vrouwen daar al veel langer waren en zelfs de nacht daar hadden doorgebracht". Een clash vond hierna plaats tussen verschillende vrouwen en dat zou het gedrang tot gevolg hebben gehad.

In het Spaanse dagblad El Mundo geeft de krant te kennen dat het incident plaatsvond op de heuvel die het dichtst bij de Marokkaanse grens van Bab Sebta lag. "Hier in Tarajal II scheiden de Spaanse autoriteiten vrachtgangers voetgangers, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en vaste werknemers", meldt de publicatie.

Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk drama heeft plaatsgevonden, de druk op Bab Sebta neemt toe voor vrachtvervoerders. In augustus jongstleden werden nog vier vrouwen vertrapt door de menigte.

Om de druk van de stroom in toom te houden, hadden de Marokkaanse autoriteiten van maandag tot en met donderdag elke ochtend vrouwen toegelaten. Maar niets lijkt te werken ondanks dit kwamen honderden mensen vanaf zonsopgang naar Sebta en verbleven er de hele nacht waarbij ze het verkeer van voetgangers en voertuigen blokkeerden, meldt El Mundo zich.

Dit drama herinnert aan de urgentie voor de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten om een ​​oplossing te vinden voor dit terugkerende probleem.
© Redactie 2018
marokko
bab-sebta
overlijden
gedrang
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
premier league
team marokko
moeder
uefa
golaso
mounir el hamdaoui
geld
ontvoering
plannen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten