Tijdelijke sluiting grensovergang Sebta door Spaanse autoriteiten

marokko
1
18 jan '18
De sluiting vond met name plaats uit veiligheidsoverweging voor ongeveer 200 migranten die de grens naderden

De grensovergang van Sebta werd dinsdag in de ochtend gesloten door de Spaanse autoriteiten die bang waren voor een poging tot illegale oversteek door migranten ten zuiden van de Sahara.

De Spaanse nationale politie en burgerwacht hebben de Trajal-oversteek in Sebta gesloten op dinsdag 16 januari, de dag na de dood van twee Marokkaanse vrouwen die probeerden de grens over te steken maar het door het gedrang niet overleefden.

Volgens de Spaanse media zou het besluit over deze sluiting niet rechtstreeks verband houden met het incident op maandag, maar eerder met een veiligheidsmaatregel die werd gemotiveerd door het feit dat ongeveer 200 migranten ten zuiden van de Sahara de grens naderden. 

Deze werden uiteindelijk aangehouden door Marokkaanse veiligheidstroepen binnen 500 meter van de grens. De Spaanse autoriteiten hadden ondertussen de waarschuwing toestand bij de grensovergang aangekondigd en besloten deze tijdelijk te sluiten, meldt het medium Lefr360.

Dezelfde bron verklaart dat de sluiting plaatsvond rond 07.30 uur en ongeveer een uur werd aangehouden. Deze preventieve maatregel volgde ook op de detectie, gedurende de afgelopen 36 uur, van niet minder dan drie pogingen van mensen die de grens illegaal over wilden steken.

© Redactie 2018
marokko
spanje
sebta
grensovergang
sluiting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?