Ministerie van Transport: 'Theorie-examen aanvragen kan binnenkort online'

buitenland
0
18 jan 22:00
Om het imago van de branche enigszins op te poetsen komt het Marokkaanse ministerie van Transport met een uitgebreid maatregelenpakket.
Middels een persverklaring kondigde het Marokkaanse ministerie van Transport onlangs de nieuwe mogelijkheid aan om online theorie-examens aan te kunnen vragen en in te plannen. Met ingang van de 22ste van deze maand zou die optie operationeel moeten zijn. Wel zitten er aantal restricties vast aan deze nieuwe mogelijkheid van het ministerie, zo kunnen er binnen een rijschool per examinator maximaal maar 10 examens per maand worden aangevraagd. 

Een andere voorwaarde om frequent misbruik tegen te gaan is de wachttijd tussen 2 examens. Mocht het een kandidaat niet lukken het examen met succes af te leggen, dan kan er pas na 1,5 maand weer een poging gedaan worden. 

Meldingsplicht van rijschoolhouders
Tot uiterlijk 20 februari hebben de rijschoolhouders in het land de mogelijkheid om de exacte gegevens over hun werkzaamheden te melden bij het ministerie van Transport. Gedoeld wordt er dan vooral op het aantal voertuigen wat ze gebruiken. 

Photocredit: Mosaique FM
© Redactie 2018
marokko
ministerie
transport
rijbewijs
examen
online
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer
hadj
feyenoord
abdelhak nouri
la liga
italie
marokkaanse
schaap
turkije
saudi-arabie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh