Zakelijke kansen in Marokko zijn talrijk staat in nieuwe bedrijfsgids

buitenland
17
19 jan '18
De nieuwe analyses van de gids beloven interessante zakelijke kansen voor Marokko
In een door de Europese Commissie medegefinancierde bedrijvengids worden verschillende sectoren genoemd die beleggers zullen interesseren.

Agribusiness, culturele industrie, toerisme of zonne-energie, in Marokko zijn de zakelijke kansen talrijk, kondigt de Today Marokko aan bij zijn oplevering van 17 januari. Dit komt voort uit nieuwe analyses van een gids met de naam "Opportunities for growth in Mediterranean" en is ontwikkeld in het kader van het Euromed Invest-project die mede is gefinancierd door de Europese Commissie.

In deze bedrijven gids, gericht op bedrijven die de landen van de zuidelijke Middellandse Zee beter willen leren kennen, doet Marokko het goed. De agro voedingsindustrie wordt bijvoorbeeld beschreven als een 'bloeiende sector', vanwege de gediversifieerde landbouwproductie die het land heeft. Marokko is ook aangewezen als een belangrijke exporteur naar Europa (60%) en nieuwe markten zoals West en Noord-Afrika. In termen van handel met het oude continent lijkt de uitvoer van agro-voedselproducten in 2016 ongeveer 3,1 miljard euro te bedragen, terwijl de invoer wordt geschat op 2 miljard euro.

Dit document geeft ook aan dat het koninkrijk over alle troeven beschikt om een ​​regionale energetische hub te worden die zijn groene elektriciteit naar Europa exporteert en als een strategische basis dient voor activiteiten in Afrika. Marokko heeft verder een groot potentieel voor zonne- en windenergie.

Toerisme is de op drie na meest aantrekkelijke sector voor buitenlandse investeerders staat in de gids die zich richt op de vele kansen die Marokko bied op het gebied van ecotoerisme, cultureel religieus toerisme en tenslotte sport toerisme.
© Redactie 2018
marokko
zaken
economie
bedrijvengids
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
premier league
team marokko
moeder
uefa
golaso
mounir el hamdaoui
geld
ontvoering
plannen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten