Resultaten onderzoek 'Jeugdwerkgelegenheid 2017' onder Marokkaanse werkzoekenden

buitenland
0
19 jan 21:41
De enquête werd gehouden onder 12.500 werkzoekenden
De resultaten van de enquête "Jeugdwerkgelegenheid 2017" uitgevoerd onder 12.500 werkzoekenden in Marokko zijn bekend.

De resultaten van de enquête "Jeugdwerkgelegenheid 2017" van de Amaljob-groep zijn zojuist onthuld, kondigt het dagblad Aujourd'hui le Maroc aan in zijn uitgave van 17 januari. Uit het onderzoek blijkt dat OCP nog steeds de voorkeur van werkzoekenden is gevolgd door het ONCF en ONEE. Op de vierde plaats in deze Top 20 van de meest populaire Marokkaanse bedrijven, vinden we de BMCE Bank (de eerste bank die de particuliere sector in deze ranglijst leidt), gevolgd door Royal Air Maroc en Renault.

Volgens het onderzoek is 88% van de werkzoekenden optimistisch over hun professionele toekomst, tegen 3% van de pessimisten. Op het gebied van het zoeken naar werk gebruikt 45% rekruteringsportals, 20% raadpleegt de websites van bedrijven en 15% gebruikt fora en informatie bijeenkomsten. De overgrote meerderheid is bereid om te verhuizen naar een ander stad voor het werk (82%) en zelfs in het buitenland. De favoriete werk regio's van Marokkanen in het buitenland zijn België, Italië, Frankrijk en het Midden-Oosten.
Wat ondernemerschap betreft, wil 77% van de respondenten een eigen bedrijf beginnen, voornamelijk in de dienstensector.

Deze enquête werd uitgevoerd door een steekproef van 12.500 werkzoekenden die aanwezig waren bij Caravan Job and Trades tijdens de maanden maart, april en oktober. Het onderzoek is representatief voor alle regio's van het koninkrijk. De stad Casablanca is echter met 41% vertegenwoordigd, Rabat, Sale en Kenitra vertegenwoordigen respectievelijk 9, 4 en 3%, terwijl Tanger 8% vertegenwoordigt en Marrakech 7%.
marokko
onderzoek
werkzoekenden
werkgelegenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
syrië
jaren
vrouwen
zestig
rs berkane
ayoub el kaabi
moord
vn
algerije
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam