Resultaten onderzoek 'Jeugdwerkgelegenheid 2017' onder Marokkaanse werkzoekenden

buitenland
0
19 jan '18
De enquête werd gehouden onder 12.500 werkzoekenden
De resultaten van de enquête "Jeugdwerkgelegenheid 2017" uitgevoerd onder 12.500 werkzoekenden in Marokko zijn bekend.

De resultaten van de enquête "Jeugdwerkgelegenheid 2017" van de Amaljob-groep zijn zojuist onthuld, kondigt het dagblad Aujourd'hui le Maroc aan in zijn uitgave van 17 januari. Uit het onderzoek blijkt dat OCP nog steeds de voorkeur van werkzoekenden is gevolgd door het ONCF en ONEE. Op de vierde plaats in deze Top 20 van de meest populaire Marokkaanse bedrijven, vinden we de BMCE Bank (de eerste bank die de particuliere sector in deze ranglijst leidt), gevolgd door Royal Air Maroc en Renault.

Volgens het onderzoek is 88% van de werkzoekenden optimistisch over hun professionele toekomst, tegen 3% van de pessimisten. Op het gebied van het zoeken naar werk gebruikt 45% rekruteringsportals, 20% raadpleegt de websites van bedrijven en 15% gebruikt fora en informatie bijeenkomsten. De overgrote meerderheid is bereid om te verhuizen naar een ander stad voor het werk (82%) en zelfs in het buitenland. De favoriete werk regio's van Marokkanen in het buitenland zijn België, Italië, Frankrijk en het Midden-Oosten.
Wat ondernemerschap betreft, wil 77% van de respondenten een eigen bedrijf beginnen, voornamelijk in de dienstensector.

Deze enquête werd uitgevoerd door een steekproef van 12.500 werkzoekenden die aanwezig waren bij Caravan Job and Trades tijdens de maanden maart, april en oktober. Het onderzoek is representatief voor alle regio's van het koninkrijk. De stad Casablanca is echter met 41% vertegenwoordigd, Rabat, Sale en Kenitra vertegenwoordigen respectievelijk 9, 4 en 3%, terwijl Tanger 8% vertegenwoordigt en Marrakech 7%.
© Redactie 2018
marokko
onderzoek
werkzoekenden
werkgelegenheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
daesh
team marokko
mounir el hamdaoui
zakenvrouw
pvv
denk
fez
rotterdam
bevroren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten