Honderden bij PVV-protest in Rotterdam

algemeen
2
20 jan 15:27
Vele honderden mensen zijn zaterdagmiddag bijeen in Rotterdam voor een demonstratie van de PVV tegen het kabinet-Rutte III.
"Onze boodschap vandaag aan Nederland is dat we Nederland gaan terug veroveren. Want Nederland is ons land", sprak Geert Wilders het publiek toe.

De demonstranten voeren Nederlandse vlaggen en borden met teksten als Stop islamisering Europa en Behoud de Nederlandse cultuur en waarden. "We zijn zijn hier niet in Marokko, in Turkije of in Saudi-Arabië, maar in Rotterdam", schalde de PVV-leider door een megafoon.

Wilders had mensen opgeroepen naar het Stationsplein te komen om hun ongenoegen te laten blijken. De betoging geldt als het begin van de door de partij aangekondigde demonstratietour. PvdA en DENK houden in Rotterdam een tegendemonstratie.

De PVV doet in maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad, en gaat daarmee de strijd aan met onder meer Leefbaar Rotterdam.

Ook de Vlaamse partij Vlaams Belang is met tientallen sympathisanten bij de demonstratie. De PVV en Vlaams Belang (VB) voerden eerder al samen actie.
© ANP 2018
rutte-iii
pvv
rotterdam
leefbaar rotterdam
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
transfer
marokkaanse
italie
genua
turkije
hadj
amerikaanse
schaap
erdogan
madonna
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
marrakech
rabat
ajax
eredivisie
amsterdam
daesh