Honderden bij PVV-protest in Rotterdam

algemeen
2
20 jan '18
Vele honderden mensen zijn zaterdagmiddag bijeen in Rotterdam voor een demonstratie van de PVV tegen het kabinet-Rutte III.
"Onze boodschap vandaag aan Nederland is dat we Nederland gaan terug veroveren. Want Nederland is ons land", sprak Geert Wilders het publiek toe.

De demonstranten voeren Nederlandse vlaggen en borden met teksten als Stop islamisering Europa en Behoud de Nederlandse cultuur en waarden. "We zijn zijn hier niet in Marokko, in Turkije of in Saudi-Arabië, maar in Rotterdam", schalde de PVV-leider door een megafoon.

Wilders had mensen opgeroepen naar het Stationsplein te komen om hun ongenoegen te laten blijken. De betoging geldt als het begin van de door de partij aangekondigde demonstratietour. PvdA en DENK houden in Rotterdam een tegendemonstratie.

De PVV doet in maart mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad, en gaat daarmee de strijd aan met onder meer Leefbaar Rotterdam.

Ook de Vlaamse partij Vlaams Belang is met tientallen sympathisanten bij de demonstratie. De PVV en Vlaams Belang (VB) voerden eerder al samen actie.
© ANP 2018
rutte-iii
pvv
rotterdam
leefbaar rotterdam
geert wilders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moeder
daesh
uefa
oussama idrissi
golaso
premier league
oranje
knvb
ummah
ms
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten