Botola Pro: Wydad toch overstag, Bencharki naar het Midden-Oosten

sport
23
20 jan '18
Waar Wydad zich eerder afzijdig opstelde tegenover het Saoedische Al Hilal, is het er dan toch van gekomen.
Momenteel met lokale elftal op jacht naar de CHAN 2018 kan Achraf Bencharki zich officieel speler van het Saoedische Al Hilal noemen. De 23-jarige centrumspits van Wydad Casablanca geldt al geruime tijd als één van de grotere uit de Marokkaanse competitie Botola Pro. In 2015 kroonde hij zich tot mede topscorer in het prestigieuze Toulon toernooi in Frankrijk, hij en z'n Franse tegenstander Enzo Crivelli knalden maar liefst 4 ballen tegen de touwen. Marokko eindigde ondanks het flitsende spel tijdens de finale helaas als verliezende partij, hun Franse leeftijdsgenoten hielden met 3-1 de hoofdprijs in eigen land. 

Afgelopen week nog liet Wydad via de officiële kanalen blijken Bencharki nog binnen boord te willen houden. Een bod van maar liefst 3 miljoen dollar van Al Hilal zou zijn afgeslagen. Nu melden diverse Marokkaanse media, waaronder het goed ingevoerde Arryiadia, dat de deal inmiddels al beklonken is. De tweevoudig Marokkaans A-international verkast voor 5 miljoen dollar naar de Saudi Professional League. 

Geen beroep meer van de bondscoach op Bencharki?
Het is algemeen bekend dat bondscoach Hervé Renard niet weg is van internationals die voor een lucratief avontuur hebben gekozen in het Midden-Oosten. Vlak na zijn aanstelling liet de Franse keuzeheer zich scherp uit over zijn selectiebeleid als het gaat om spelers die in dergelijke competities vertoeven. Onduidelijk is dan ook, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk, of Bencharki nu ook definitief geen deel meer uitmaakt van de WK-plannen van de tweevoudig Afrika Cup-winnaar. 

Duurste uitgaande transfer ooit in de Botola Pro
Arryadia weet overigens ook te melden dat Bencharki met deze stap de boeken ingaat als duurst getransfereerde Botola Pro speler ooit. 

Photocredit: CAFonline.com
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
achraf bencharki
wydad casablanca
botola pro
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
boeing
mounir el hamdaoui
ram
denk
flat
uitgezet
vtbl
massahysterie
veronica inside
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten