Latifa Ibn Ziaten genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede 2018

buitenland
0
20 jan 20:01
Latifa maakt zich sterk tegen onrecht en met name tegen het waarschuwen van terrorisme
Latifa Ibn Ziaten is in de running voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018. De Frans-Marokkaanse is moeder van de militair Imad die is omgekomen bij een terroristische aanslag van de verdachte Mohamed Merah op 11 maart 2012.

Ziaten die een eigen website heeft gemaakt, vraagt ​​de steun van internetgebruikers voor haar kandidatuur. "De link naar de website ter ondersteuning van de kandidatuur van mevrouw Ibn Ziaten voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018 is: https://latifanobeldelapaix.info "We hebben uw steun nodig", staat op Twitter.

"Latifa Ibn Ziaten is zonder twijfel een belangrijke vrede stichter in de huidige Franse samenleving, in een land waar grote economische verschillen en grote verschillen in misverstand de bevolkingsgroepen in moeilijkheden scheiden. En waar de bevolking profiteert van economische en technologische vooruitgang, waar mensen van immigranten uit het voormalige Franse koloniale rijk zich gediscrimineerd en afgewezen voelen ", luidt de tekst op de website.

De moord op haar militaire zoon Imad  heeft gezorgd dat zij zich sterk maakt tegen het terrorisme, Latifa reist de wereld rond, praat met jongeren in steden, scholen en gevangenissen om hen te overtuigen om niet in de val te lopen van jihadistische terroristen.

Latifa Ibn Ziaten ontving in 2016 de Legioen van Eer (de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding) door de voormalige Franse president François Hollande, meldt Bladi.net.
marokko
frankrijk
nominatie
latifa ibn ziaten
nobelprijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
migranten
syrië
jaren
vrouwen
zestig
rs berkane
ayoub el kaabi
moord
vn
algerije
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam