Latifa Ibn Ziaten genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede 2018

buitenland
0
20 jan 20:01
Latifa maakt zich sterk tegen onrecht en met name tegen het waarschuwen van terrorisme
Latifa Ibn Ziaten is in de running voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018. De Frans-Marokkaanse is moeder van de militair Imad die is omgekomen bij een terroristische aanslag van de verdachte Mohamed Merah op 11 maart 2012.

Ziaten die een eigen website heeft gemaakt, vraagt ​​de steun van internetgebruikers voor haar kandidatuur. "De link naar de website ter ondersteuning van de kandidatuur van mevrouw Ibn Ziaten voor de Nobelprijs voor de Vrede 2018 is: https://latifanobeldelapaix.info "We hebben uw steun nodig", staat op Twitter.

"Latifa Ibn Ziaten is zonder twijfel een belangrijke vrede stichter in de huidige Franse samenleving, in een land waar grote economische verschillen en grote verschillen in misverstand de bevolkingsgroepen in moeilijkheden scheiden. En waar de bevolking profiteert van economische en technologische vooruitgang, waar mensen van immigranten uit het voormalige Franse koloniale rijk zich gediscrimineerd en afgewezen voelen ", luidt de tekst op de website.

De moord op haar militaire zoon Imad  heeft gezorgd dat zij zich sterk maakt tegen het terrorisme, Latifa reist de wereld rond, praat met jongeren in steden, scholen en gevangenissen om hen te overtuigen om niet in de val te lopen van jihadistische terroristen.

Latifa Ibn Ziaten ontving in 2016 de Legioen van Eer (de hoogste en belangrijkste Franse nationale onderscheiding) door de voormalige Franse president François Hollande, meldt Bladi.net.
© Redactie 2018
marokko
frankrijk
nominatie
latifa ibn ziaten
nobelprijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
team marokko
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
khashoggi
younès belhanda
turkije
transfer
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa