Luitenant en zeven 'makhzins' gearresteerd in Nador

buitenland
17
20 jan '18
De luitenant probeerde gendarmes om te kopen om deze het zwijgen op te leggen
De Koninklijke Rijkswacht van Qariat Arekmane en Ras El Ma, in de regio Nador, arresteerden een luitenant en zeven makhzins, beschuldigd van samenzwering met handelaars in het gebied.

Onder het toezicht van de officier van justitie van Nador, legden de twee rijkswachtbrigades, die in deze gemeenten, dienden een valstrik op voor makhzins (handhavers), onder wie een luitenant. De handhavers werden gevangen in het gezelschap van vier handelaars op twee off road voertuigen, ze hadden een geldbedrag van 230.000 Dirham bij zich.

Het nieuwsmedium Assabah zei dat de luitenant een paar dagen voor zijn arrestatie een som van 100.000 Dirham aan gendarmes had aangeboden om hun hiermee om te kopen zodat zei niets over een lading drugs die zou worden overgebracht, zouden vertellen. De gendarmes lichten daarentegen onmiddellijk hun leidinggevenden in, die vervolgens een valstrik bewerkstelligde om de makhzins en handelaren op heterdaad te betrappen.

Naast het in beslag genomen geld hebben onderzoekers ontdekt dat zij verantwoordelijk zijn voor bijna drie ton brandstof, die dagelijks voor zodiak boten wordt gebruikt om illegale migranten naar de Spaanse kust te vervoeren. Daarnaast zijn vele mobiele telefoons in beslag genomen van de vier handelaars.

De beklaagden werden op woensdag 17 januari aan ondervragingen onderworpen. Met het oog op zijn rang zal de luitenant worden onderworpen aan een andere procedure. Zodra het onderzoek is afgerond, worden de beklaagden voor de rechter gedaagd, die voor een gepaste veroordeling zal zorgen.
© Redactie 2018
marokko
nador
luitenant
arrestatie
drugs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
daesh
premier league
team marokko
moeder
uefa
golaso
mounir el hamdaoui
geld
ontvoering
plannen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten