Marokko stuurt humanitaire hulp naar Madagaskar na cycloon Ava

buitenland
1
21 jan '18
Tijdens de cycloon vielen er 51 doden en waren er duizenden ontheemden waarna de koning van Marokko humanitaire hulp stuurde
Marokko stuurt humanitaire hulp naar Madagaskar na cycloon Ava. Koning Mohammed VI heeft instructies gegeven om donderdag humanitaire hulp te sturen naar Madagaskar, na de tropische cycloon Ava die op 5 en 6 januari Madagaskar doorkruiste, waarbij hij vooral de oostkust van het eiland trof. Bij de cycloon vielen 51 doden, 22 mensen werden vermist opgegeven en duizenden ontheemden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking heeft in een verklaring te kennen gegeven dat deze humanitaire hulp van 30 ton bestaat uit tenten, dekens en basisvoedingsmiddelen. Het werd aan boord van twee vliegtuigen van de Royal Air Force gestuurd, geeft Moroccoworldnews te kennen.

"Deze actie maakt deel uit van de oprechte vriendschap, de vruchtbare samenwerking en de effectieve solidariteit, die werd benadrukt tijdens het historische bezoek van koning Mohammed VI in november 2016," voegt de verklaring toe.

De Marokkaanse koning heeft ook de president van de republiek Madagaskar, Hery Rajaonarimampianina, tot de families van de slachtoffers en de mensen uit Madagaskar zijn "innige condoleances en oprechte medeleven" getoond.
© Redactie 2018
marokko
madagaskar
koning mohammed vi
cycloon
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botolapro
raja
sri lanka
aanslag
ridouan taghi
nabil b
amsterdam
wydad
militaire
aanslagen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso