Ziyech: 'Mensen horen liever politiek correcte antwoorden'

marokko
0
21 jan '18
Zoals we hem kennen, Ziyech zegt altijd waar het op staat en neemt vooral geen blad voor de mond.

Veelal bestempeld als een lastige jongen met een gebruiksaanwijzing, heeft Hakim Ziyech zich met name de afgelopen 3 seizoenen toch weten te ontpoppen als één van de beste spelers in de Eredivisie. Menig voetbalkenner classificeert de in Dronten geboren Marokkaans-international als de beste speler op de Nederlandse velden. Toch is de 24-jarige middenvelder vaak het mikpunt van kritiek, met name tijdens de eerste seizoenshelft. Ziyech zou te veel risico nemen met zijn spel, zijn drang naar voren is zo groot dat het te vaak leidt tot balverlies. Het hoogtepunt in deze golf van kritiek was het uitgefloten worden door de eigen aanhang (red. 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC), iets wat er bij hem in ieder geval niet ingaat. 

Tegenover het Parool liet de publiekslieveling van Marokko zich uit over deze en andere kwesties. ''Meestal ben ik heel direct, dan is het gelijk duidelijk", aldus Ziyech tegenover het dagblad. "Daar hebben mensen wel moeite mee, die horen liever politiek correcte antwoorden. Ik ben ook scherp op wat anderen zeggen.''

Botsen met trainers, daar kan Ziyech ook over meepraten
''Ik luister goed. Met trainers precies zo. Ik geef ze tegengas als ik een andere mening heb. De één waardeert dat, de ander niet. Daardoor heb ik in het verleden wel gebotst met trainers, maar daar heb ik geen spijt van. Zo ben ik nu eenmaal. Dat verander ik niet.'' En ook over het uitgefloten worden door de eigen aanhang, daar had de creatieve middenvelder geen goed woord voor over: "Dat gebeurde al in de eerste helft. Als ik zelf supporter was, zou ik dat niet doen. Tuurlijk zou ik ook balen, en tegen de mensen met wie ik naar de wedstrijd kijk, zou ik zeggen: nou, die heeft zijn dag niet. Kan een keer gebeuren. Maar ik voetbal al zes jaar in de Eredivisie. Iedereen weet hoe ik speel en wat ik kan. En ik ben een voetballer die zich ook tijdens een wedstrijd kan herpakken. Ik zal me nooit verstoppen, want ik ben hard voor mezelf. Streng."

Vanmiddag moet de speler in kwestie er staan om het gat met koploper PSV niet nog verder uit te laten lopen, Ajax ontvangt in de eigen Johan Cruijff ArenA aartsrivaal Feyenoord. Dit treffen is live te zien op FOX Sports 2.

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
ajax
eredivisie
klassieker
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi