Baby sterft omdat ouders ambulance niet kunnen betalen (video)

buitenland
15
21 jan 12:10
De vraag of de baby nog zou leven als de ambulance het slachtoffertje had vervoerd zal nooit worden beantwoord
De versies zijn tegenstrijdig in het geval van een baby die zijn leven zou hebben verloren omdat zijn ouders de brandstof van de ambulance die naar Casablanca moest evacueren, niet konden betalen.

De vader van de kleine slachtoffer heeft gisteren een video op YouTube geplaatst waarin hij zijn verhaal vertelt. Geboren in Khenifra, werd het kind geëvacueerd naar het ziekenhuis van Beni Mellal waar hij enkele dagen werd opgevangen voordat hem werd verteld dat hij naar Casablanca moest, de pediatrische dienst van Beni Mellal beschikte niet over voldoende uitrusting.

Het ziekenhuis bood een ambulance aan om hem te vervoeren, maar de vader moest 1.500 Dirham (ongeveer 150 euro) benzine betalen, zodat zijn zoon naar Casablanca kon worden vervoerd. De familie van het kind had dit geld niet en volgens 2M moesten ze wachten op de tussenkomst van een plaatselijke vereniging die het zou betalen om zo de baby te kunnen evacueren tot het Ibn Rochd-ziekenhuis in Casablanca, waar hij later zal sterven. De vader gelooft dat het kind het zou hebben overleefd als het kind tijdig was geëvacueerd.

In een verklaring die vandaag is vrijgegeven, ontkende het ministerie de woorden van de vader. De baby, die werd vergezeld door zijn grootmoeder, werd "toegelaten tot de eerste hulp op donderdag 11 januari en onderzocht door een kinderarts op de kinderafdeling waar hij alle noodzakelijke behandelingen, tests en antibiotica ontving". 

"De baby werd op 16 januari in een ambulance van het ministerie van Volksgezondheid geëvacueerd naar Casablanca, vier dagen na zijn aankomst in het ziekenhuis van Beni Mellal, waar hij later zal overlijden, geeft het medium Bladi.net te kennen. 

© Redactie 2018
marokko
beni mellal
baby
ambulance
overlijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
teammarokko
marokkanen
agadir
sale
hogesnelheidslijn
hogerberoep
repatriering
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa