Lijst met meest invloedrijke Arabisch sprekende personen gepubliceerd waarvan zes uit Marokko

buitenland
11
21 jan '18
De lijst die is gepubliceerd door het Swiss Global Influence Onderzoek Centrum bevat 112 personen
Het Swiss Global Influence Onderzoek Centrum heeft onlangs een lijst gepubliceerd met de 112 meest invloedrijke figuren in de Arabisch-sprekende wereld, van wie er zes Marokkaans zijn."Hoewel de islam een ​​prominente rol blijft spelen in Arabische debatten, kunnen publieke intellectuelen invloed uitoefenen die ver uitstijgt boven theologische debatten. Dit wordt aangetoond door de ranking van Thought Leaders in de Arabische wereld van dit jaar ", aldus het rapport.

De eerste Marokkaan op de lijst is Sheikh Saïd Al Kamali (48), een Marokkaanse geleerde gespecialiseerd in islamitische geschiedenis, hadiths en fiqh. Hij wordt gevolgd door de filosoof Taha Abderrahmane (66), wiens werken zich hebben gericht op de logica, de filosofie van de taal en de filosofie van het moraal. Hij wordt beschouwd als een van de leidende intellectuelen en denkers in de Arabisch-islamitische wereld. De lijst bevat ook André Azoulay (71e), senior adviseur van koning Mohammed VI, net als de enthousiaste Youtubeur, Amine Raghib (74e). De Toplijst bevat ook de politicus die verbonden is aan de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD), Abu Zaid Al Idrissi (93e) en ten slotte de leider van Hirak Rif, Nasser Zefzafi (107e), geeft Moroccoworldnews te kennen.

"Iedereen die de gedachten van mensen beïnvloed, moet sporen nalaten in zijn communicatie. En voor die communicatie die openbaar beschikbaar is, is het mogelijk om te meten hoe centraal bepaalde mensen zijn ", legt het Zwitserse centrum uit. Om de meest invloedrijke mensen ter wereld te identificeren, koos het centrum voor een methode die bestaat uit Coolhunting-software van het technologiebedrijf Galaxyadvisors."Deze software meet niet alleen degene die het meest van zich laat horen (dat wil zeggen persoon die de meeste likes of volgers heeft), maar ook de kracht kan inschatten van de relaties tussen de betrokken mensen, "zei Global Influence.
© Redactie 2018
marokko
zwitserland
arabisch
intellectuelen
lijst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
botolapro
raja
sri lanka
aanslag
ridouan taghi
nabil b
amsterdam
wydad
militaire
aanslagen
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso