Mobiele app voor Marokko om gevaarlijke situaties op wegen te melden

buitenland
0
21 jan '18
De bedoeling van de nieuwe versie van de mobiele applicatie is te zorgen voor minder dodelijke ongelukken
Het ministerie van Transport, Logistiek en Water heeft onlangs een nieuwe versie van de functie "melden van incidenten op de weg" gelanceerd. Het doel is om de veiligheid van weggebruikers te vergroten.

Op Marokkaanse wegen vinden meer dan normaal dodelijke ongelukken plaats, het doel van deze applicatie is om de ongelukken te stoppen of in ieder geval te verminderen.

In dit verband heeft het ministerie van Transport, Logistiek en Water een nieuwe versie van de applicatie "melden van incidenten op de weg" gelanceerd. Het doel, volgens een verklaring van de toezichtafdeling, is om "een interactieve relatie tot stand te brengen tussen de overheid en de burger, die laatstgenoemde de mogelijkheid bieden bij te dragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid".

Dankzij deze nieuwe dienst kunnen weggebruikers de autoriteiten informeren over ongevallen en incidenten op de openbare weg en allerlei hindernissen die het verkeer belemmeren, melden. De nieuwe applicatie is des te belangrijker omdat het gebruikers de mogelijkheid bied om het incident op de kaart te geotaggen (toevoegen van de plaats waar een foto is genomen) en de bijbehorende foto te verzenden. "Eenmaal door de burger verzonden, wordt het incident automatisch aan het bevoegde provinciale directoraat gemeld dat het gemelde incident verifieert en de nodige actie onderneemt," gaf het ministerie te kennen. 

De "MaRoute" -applicatie werd al gelanceerd in 2017 en bied verschillende diensten zoals, kaartweergave van gebeurtenissen die het wegverkeer verstoren of blokkeren, en de melding van wegwerkzaamheden. De hoop door de extra toevoeging aan de applicatie is dat de Marokkaanse wegen, een van de meest dodelijke ter wereld, veiliger zullen worden en de ongelukken hiermee zullen afnemen, meldt het medium Lefr360.
© Redactie 2018
marokko
applicatie
verkeersveiligheid
interactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
premier league
daesh
team marokko
mounir el hamdaoui
oussama idrissi
wolverhampton wanderers
knvb
romain saïss
vtbl
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten