Uitgelicht: 'Marokkaanse voetbalbond in onderhandeling met Seedorf'

sport
1
21 jan '18
Voor Seedorf zou een rol bij de Marokkaanse bond weggelegd zijn als opleider van de coaches van de nationale jeugdelftallen.
Als we het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs mogen geloven dan is de Marokkaanse bond bijna rond met Clarence Seedorf, het medium meldt als eerste het opmerkelijke nieuws. Faouzi Lekjaa zou de voormalige coach van AC Milan en het Chinese Shenzhen FC binnen afzienbare tijd gaan presenteren als nieuw onderdeel van de technische directie van de Marokkaanse bond. De huidige technisch directeur, Nacer Larguet, zou een groot aandeel hebben gehad in deze nog onbevestigde deal. 

Een goede speler maakt nog geen goede trainer
Ten overvloede, er is vooralsnog nog geen officiële aankondiging gedaan door de bond over deze ogenschijnlijke deal. De laatste keer dat Seedorf actief was als hoofdtrainer was in december 2016, na een halfjaar werd de oud-international de laan uitgestuurd bij z'n Chinese werkgever Shenzhen FC. De eerste trainersklus die hij vervulde deed hij bij de club waar hij ongekende hoogtes mee bereikte, AC Milan. Ook dit avontuur is kortstondig te noemen, zijn dienstverband in het San Siro duurde slechts 4 maanden. 

Wel was Seedorf bij Milan verantwoordelijk voor het tijdelijk aantrekken van Adel Taarabt, als privé-aankoop liet de inmiddels 28-jarige balvirtuoos daar een prima indruk achter (14 competitiewedstrijden; 4 doelpunten en 2 assists). 

Photocredit: Il Giornio
© Redactie 2018
marokko
clarence seedorf
frmf
voetbalbond
fouazi lekjaa
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
rabat
botolapro
cafchampionsleague
hakim ziyech
afc ajax
saudi professional league
raja
washington
vrijhandelsovereenkomst
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi