DGSN wil bewustzijn van slachtoffers straatroof vergroten

marokko
1
22 jan '18
Het doel van de video is mensen te informeren over wat te doen en waar op te letten tijdens een straatroof

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft een informatieve video gepubliceerd om het bewustzijn van slachtoffers bij straatroof te vergroten. In de gepubliceerde video wordt uitleg gegeven over hoe een slachtoffer zich moet gedragen bij een straatroof en hoe een getuige op de beste wijze het slachtoffer kan bijstaan om de pakkans te vergroten. 

In de video die is gepubliceerd, legt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid uit welk stappen er gevolgd moeten worden bij een straatroof. Dit met als doel om het voor de DGSN makkelijker te maken de betreffende dader te kunnen opsporen, meldt Lefr360. 

Dit zijn de vier stappen zoals uitgelegd in de video:

Voor het slachtoffer: 1. Vraag om hulp met alle beschikbare middelen 2. Informeer de politie direct via lijn 19 3. Focus op het portret van de aanvaller; let op leeftijd, huidskleur, kapsel, kleding en transportmiddelen 4. Geef indien mogelijk informatie over gestolen goederen of foto's

Voor de getuige: 1. Doe een poging om het slachtoffer te redden zonder jezelf of anderen bloot te stellen aan gevaar 2. Informeer de politie direct via lijn 19 3. Blijf op de plaats van delict totdat de politie arriveert 4. Vermeld alle details die kunnen helpen bij de arrestatie van de dader.

© Redactie 2018
marokko
dgsn
straatroof
video
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi