Spanje gaat 10.400 Marokkaanse seizoenarbeiders inhuren

buitenland
0
23 jan '18
Spanje zal een groot aantal Marokkaanse arbeiders in dienst nemen die tijdelijk in de landbouw sector werkzaam zullen zijn
Spanje zal in totaal 10.400 Marokkaanse seizoensarbeiders in de landbouw aannemen die voornamelijk in aardbeien, roodfruit-en citrus bedrijven zullen werken in het landbouwseizoen 2018.

De Spaanse regering kondigde het nieuws aan na een bijeenkomst in Madrid op 18 januari tussen vertegenwoordigers van landbouwbedrijven en ambtenaren van het Directoraat-generaal voor migratie, volgens het Spaanse nieuwsmedium Eco Diario.

De arbeiders zullen deelnemen aan de aardbeien- en bessen seizoen, die zal plaatsvinden in april en juni 2018. De seizoensgebonden migrerende werknemers zullen na het einde van de campagne terugkeren naar Marokko.

Landbouwverenigingen hebben een verzoek ingediend bij de Spaanse regering om 16.000 seizoenarbeiders aan te nemen, waarvan er 10.000 voor de eerste keer worden aangeworven. De voorselectie voor de seizoenswerkzaamheden vindt plaats van 29 januari tot 2 februari.

De regering zei dat de prioriteit zal worden gegeven aan seizoenarbeiders die ervaring hebben op dit gebied, die getrouwd zijn en zich inzetten voor terugkeer naar Marokko na de operatie.

Meer dan 5.000 contracten werden gevalideerd ten gunste van de Association of Strawberry Producers and Exporters in Huvila, terwijl 3.000 werd gevalideerd voor de Young Farmers 'Association. Citruskwekers kregen 1.000 contracten, terwijl 700 contracten werden gevalideerd voor de Freson de Palos-groep en de Union of Small Farmers (UPA).

Een rapport dat in 2016 is uitgegeven door de Spaanse coördinator van organisaties van landbouwers en boeren (COAG), toonde aan dat de Spaanse landbouwsector afhankelijk is van meer dan 200.000 migrerende werknemers, waarvan een groot aantal afkomstig is uit Marokko.

Er zijn ongeveer 71.587 Marokkaanse werknemers in de Spaanse landbouwsector en 59.830 Roemenen. Beide groepen vormen samen meer dan de helft van de totale werknemers in de sector.

Het Spaanse platteland herbergt arbeiders uit verschillende delen van de wereld. De meeste werknemers migreerden naar Spanje vanuit Bulgarije, Litouwen, Polen, Portugal, Bolivia, Colombia, Ecuador, Oekraïne en Pakistan, samen met anderen uit sub-Sahara-Afrikaanse landen.
© Redactie 2018
marokko
spanje
landbouw
arbeiders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi