Aantal uitgezette Marokkanen in Zweden afgelopen jaar bijna verdubbeld

buitenland
0
23 jan '18
Het resultaat van nauwe samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten.
De Zweedse integratie- en naturalisatie instituties hebben hun handen er vol mee, het opsporen en uitzetten van Marokkaanse staatsburgers die niet over geldige verblijfsdocumenten beschikken. Waar het aantal uitgezette Marokkanen in 2016 bleef hangen op 75, waren het er afgelopen kalenderjaar maar liefst 135 die terug werden gestuurd naar het land van herkomst. Deze toename is voor het grootste deel te verklaren door de recente samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten. Deze verstrekken de Zweedse collega's gegevens uit het Marokkaanse bevolkingsregister om zodoende achter de identiteit van de betreffende personen te komen, hierdoor kan het uitzettingsproces versneld worden. 

Niet op de hoogte van de voorwaarden voor asiel in Zweden
Uit een programma op de Zweedse radiozender Sveriges Radio wordt overigens ook duidelijk dat veel Marokkaanse asielzoekers, met name jongeren, van een koude kermis thuis komen als ze eenmaal aan zijn gekomen. In het land gelden namelijk hele strikte voorwaarden voor het verkrijgen van een status, dit heeft veelal het trieste gevolg dat de personen in kwestie op straat belanden.

Om deze immigratiestroom enigszins te tackelen zijn zowel Zweden als Duitsland met het initiatief gekomen om opvangcentra in Marokko zelf te bouwen. Hier worden kansarme jongeren opgevangen en middels diverse activiteiten en het inzetten van specialisten ondersteund in hun gang naar de samenleving. 

Photocredit: Westminster.ac.uk
© Redactie 2018
marokko
zweden
immigratie
naturalisatie
uitzetting
paspoort
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi