WK 2026: persconferentie voor Marokkaans WK-bid in Casablanca (video)

marokko
5
23 jan '18
Waar Marokko zich op papier al kandidaat had gesteld bij wereldvoetbalbond FIFA, vond er vanmiddag de eerste persconferentie plaats voor dit WK-bid.

Het zou heel goed kunnen dat het WK van 2026, de eerste mondiale eindronde waar maar liefst 48 landen aan zullen deelnemen, ten deel gaat vallen aan Marokko. Naast Marokko stelden tot nu toe alleen de VS, Mexico en Canada (joint-bid) zich kandidaat voor het organiseren van dit wereldevenement. Het comité wat Marokko zal gaan vertegenwoordigen gedurende deze campagne wordt geleid door de minister van Industrie, Handel en Economie: Moulay Hafid Alami. 

Vanmiddag vond in Casablanca de eerste persconferentie plaats waarbij ook het logo van Marokko's kandidatuur werd gepresenteerd. Uit alle gelederen van de Marokkaanse politiek, de diverse deelnemende departementen aan dit bid, waren er aanwezigen tijdens deze belangrijke bijeenkomst. Ook de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, Faouzi Lekjaa, was aanwezig. 

De vijfde poging van Marokko om WK-hosting binnen te hengelen
Zich kandidaat stellen voor een WK, dat is voor Marokko inmiddels verworden tot een gewoonte. Voor de edities van respectievelijk 1994, 1998, 2006 en tenslotte 2010 deed men verwoede pogingen de organisatie toegewezen te krijgen. In juni, vlak voordat er wordt afgetrapt in het Rusland ter gelegenheid van het WK van 2018, zal bekend worden gemaakt welk land de organisatie van de editie van 2026 uiteindelijk toebedeeld krijgt. 

Bekijk hieronder een nieuwsitem van Medi1 TV over deze persconferentie:

|

YouTube link

Photocredit: Morocco 2026

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2026
frmf
fifa
kandidatuur
persconferentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?