Onderzoek gestart naar in Mexico verkochte 'Marokkaanse dinosaurus'

marokko
0
23 jan '18
De recente verkoop van een dinosaurus deed veel stof opwaaien in Marokko, het heeft er alle schijn van dat deze verkoop een 'staartje' gaat krijgen.

De verkoop op een Mexicaanse veiling van de stoffelijke resten van een uit Marokko afkomstige dinosaurus zorgde voor veel opgetrokken wenkbrauwen in het land. Zowel het Marokkaanse ministerie van Cultuur als de instantie die het cultureel erfgoed beschermt nemen de zaak hoog op, het zal niet lang duren of er worden gerechtelijke stappen ondernomen. Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia meldt dat de zaak aan het licht kwam toen de dinosaurus geveild werd. 

Het wezen wat zo'n 6 miljoen jaar geleden geleefd zou hebben is voor maar liefst 450.000 euro van de hand gedaan. Het is overigens nog onduidelijk of de kopende partij op de hoogte is gebracht van de herkomst van de dinosaurus en de mogelijke nasleep die de koop met zich mee zal brengen. Duidelijk is wel dat deze specifieke overeenkomst op de betreffende veiling niet strookt met de reglementen van de UNESCO, de VN-organisatie die zich buigt over internationaal cultureel erfgoed. 

Photocredit: Le360.ma

© Redactie 2018
marokko
mexico
dinosaurus
veiling
illegaal
vooronderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?