Duitse vrouw van Marokkaanse origine ter dood veroordeeld voor steun en lidmaatschap Daesh

buitenland
1
23 jan '18
De vrouw werd schuldig bevonden aan het lid zijn en steunen van de terroristische organisatie Daesh
Het Centraal Strafhof in Bagdad veroordeelde op zondag 21 januari een Duitse vrouw van Marokkaanse origine tot de doodstraf voor lidmaatschap aan de jihadistische Daesh-groep in Syrië en Irak. Dit is de eerste keer dat het Iraakse gerecht de doodstraf heeft opgelegd aan een Europese vrouw.

De rechtbank, belast met terrorismegevallen, veroordeelde de vrouw tot executie door ophanging voor "logistieke steun en hulp aan de terroristische organisatie bij het plegen van misdaden" gaf de rechter Abdel Settar Bayraqdar, woordvoerder van de rechtbank, in een verklaring te kennen.

De beschuldigde gaf tijdens de verhoren toe dat zij Duitsland had verlaten voor Syrië en vervolgens Irak om zich bij de Islamitische Staat van Daesh te voegen samen met haar twee dochters die leden van de terroristische organisatie huwden," stond verder in de verklaring.

In september werd door dezelfde rechtbank voor de eerste keer een Russische jihadist ter dood veroordeeld die was gearresteerd in Mosul, in het noorden van het land. In juli kondigde de Duitse justitie aan dat ook een 16-jarig Duits meisje dat zich bij Daesh had aangesloten was gearresteerd in Mosul.

Het Duitse weekblad Der Spiegel beweerde vervolgens dat ze zich had aangesloten bij drie andere Duitse gedetineerden die in juli in Bagdad waren gearresteerd, waaronder één uit Marokko en de ander uit Tsjetsjenië. Duitse diplomaten waren in staat om hen te bezoeken in een gevangenis in de luchthaven van Bagdad, volgens het weekblad.

De Iraakse autoriteiten hebben nooit officieel aangegeven hoeveel jihadisten gevangen zijn genomen tijdens het tegenoffensief van pro-regeringstroepen die erin geslaagd zijn om Daesh in 2017 uit alle stedelijke centra van Irak te verdrijven, meldt Lefr360. 
© Redactie 2018
marokko
irak
daesh
doodstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi