Overdrachtsceremonie van nieuwe Ministers Marokko

marokko
9
25 jan '18
De benoeming van de ministers vond maandag plaats in het koninklijk paleis in Casablanca

De overdrachtsceremonie na de benoeming, op maandag, door koning Mohammed VI van vier nieuwe Ministers (en een Minister van Buitenlandse Zaken) begon afgelopen dinsdag de inauguratie van de nieuwe Minister van Onderwijs, Saïd Amzazi en die van Huisveting Abdelahad El Fassi.

De machtsoverdracht tussen de Minister-afgevaardigde voor nationaal onderwijs, Mohamed Laâraj, en de nieuwe leider van deze afdeling, Saïd Amzazi, vond ook dinsdag plaats, evenals die tussen Abdelkader Amara en de nieuwe Minister van Volksgezondheid, Anas Doukkali. De nieuwe staatssecretaris voor beroepsopleiding, Mohamed El Gharass, zal ook zijn functie op dinsdag opnemen.

Het ministerie die nog geen officiële minister heeft is die van Afrikaanse zaken. Deze portefeuille zal naar alle waarschijnlijkheid behoren aan Mohcine Jazouli. De datum van de officiële installatie van laatstegenoemde is nog niet vastgesteld, "maar het zal niet lang duren", aldus een overheidsbron. De nieuwe Ministers en de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken begonnen hun missie dinsdag, meldt Lefr360.

© Redactie 2018
marokko
ministers
ceremonie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi