Overdrachtsceremonie van nieuwe Ministers Marokko

buitenland
9
25 jan '18
De benoeming van de ministers vond maandag plaats in het koninklijk paleis in Casablanca
De overdrachtsceremonie na de benoeming, op maandag, door koning Mohammed VI van vier nieuwe Ministers (en een Minister van Buitenlandse Zaken) begon afgelopen dinsdag de inauguratie van de nieuwe Minister van Onderwijs, Saïd Amzazi en die van Huisveting Abdelahad El Fassi.

De machtsoverdracht tussen de Minister-afgevaardigde voor nationaal onderwijs, Mohamed Laâraj, en de nieuwe leider van deze afdeling, Saïd Amzazi, vond ook dinsdag plaats, evenals die tussen Abdelkader Amara en de nieuwe Minister van Volksgezondheid, Anas Doukkali. De nieuwe staatssecretaris voor beroepsopleiding, Mohamed El Gharass, zal ook zijn functie op dinsdag opnemen.

Het ministerie die nog geen officiële minister heeft is die van Afrikaanse zaken. Deze portefeuille zal naar alle waarschijnlijkheid behoren aan Mohcine Jazouli. De datum van de officiële installatie van laatstegenoemde is nog niet vastgesteld, "maar het zal niet lang duren", aldus een overheidsbron. De nieuwe Ministers en de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken begonnen hun missie dinsdag, meldt Lefr360.

© Redactie 2018
marokko
ministers
ceremonie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi